Skip to main content

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland ingezet door Vladimir Poetin kan de prijzen voor het transport van zonnepanelen flink hoger maken. Dat is de verwachting van maritiem marktonderzoeksbureau Drewry.

Na een maandenlange troepenopbouw en diplomatieke spanningen gaat 24 februari 2022 de geschiedenisboeken in waarop Rusland een oorlog startte met Oekraïne.  Nu het wereldwijde transport al ernstig verstoord is in de nasleep van de coronapandemie, zou de oorlog tussen Rusland en Oekraïne namelijk voor meer problemen kunnen zorgen. De onmiddellijke impact op de zonne-energiesector van de inval van Russische troepen in Oekraïne is tot nu toe relatief klein, maar dat kan snel veranderen.

100 dollar per vat
Weken van diplomatie en dreigementen met sancties tegen Rusland waren voor niets, waardoor de rest van de wereldleiders haastig moesten beslissen hoe te reageren. Hoewel niemand weet hoe de oorlog op de lange termijn zal uitpakken, waren er direct enkele voor de hand liggende gevolgen zichtbaar.

Lees het volledige artikel:

https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i26591/stilte-voor-de-storm-waarom-de-oorlog-in-oekraine-zonnepanelen-duurder-maakt

 

Bronvermelding: www.solarmagazine.nl