Skip to main content

Energie management systeem (EMS)

Verdienen door energie management

Door de massale opwek van duurzame energie met behulp van zon en wind is de energiemarkt zeer grillig geworden. Vraag en aanbod fluctueren bijzonder snel en vaak meermalen per dag. Alleen geavanceerde software is nog in staat alert in te spelen op de juiste omstandigheden. Daarom adviseert en bouwt LGE alleen nog de PV installatie 3.0:

De opwek van stroom middels zonnepanelen, windmolens kunnen alleen goed renderen in combinatie met een EOS, onder aansturing van een softwarebox (EMS).

De PV installatie 3.0 bestaat dus uit:

1 Zonnepanelen (PV)
2 Energie opslag systeem (EOS)
3 Energie management systeem (EMS)

LGE werkt hiervoor samen met Petawatts, een organisatie die reeds 20 jaar ervaring heeft in de diverse energiemarkten voor electriciteit en sinds 2013 de eerste batterijen aanstuurt. Zij ontwikkelden de Petabox, een slimme softwarebox die in te zetten is met verschillende softwareplatformen. Daardoor communiceert de box met elk merk omvormer.

Om volledig te kunnen profiteren kan LGE vanuit deze samenwerking ook een compleet energiecontract aanbieden. Inclusief de handel in GVO’s. Hoe meer er op locatie kan worden geregeld, hoe lager de kosten en hoger de opbrengsten worden.

Wanneer een EMS interessant en/of essentieel?

Managen van elektriciteit

Wat/Hoe
Alle elektriciteitsstromen op locatie worden aangestuurd door geavanceerde software in de Petabox. Dat geldt voor stroom vanuit het net gekocht, maar ook voor de stroom uit eigen productie van bv zonnepanelen, uit een windmolen of vanuit een WKK. De software kijkt continu naar vraag en aanbod op uw locatie en koppelt dit aan de meest gunstige inkoopprijs van stroom.

Voordelen
– Altijd de laagste stroominkoopprijs
– Hoogste rendement op investeringen
– Meer opbrengst uit opwekinstallatie

Onbalans voorkomen in het net

Wat/Hoe

De stroomproductie van duurzame energiebronnen zoals zon en wind is minder makkelijk voorspelbaar. Hierdoor zijn vraag en aanbod van stroom steeds vaker niet in balans en ontstaan er onbalanskosten. Door de inzet van een EMS in combinatie met een EOS kunnen deze onbalanskosten verlaagd worden.

Voordelen
– Onbalanskosten veranderen in extra opbrengsten

Ook klaar voor

besparen verduurzamen een groenere toekomst ?