Skip to main content

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat trekt 62 miljoen euro extra subsidie uit voor de ISDE-regeling. Zo wordt voorkomen dat het budget voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers voor eind 2022 op is.

Minister Jetten meldde eind september te verwachten dat er dit jaar 30 tot 60 miljoen euro te weinig budget zou zijn voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)-regeling. Hij kondigde daarbij aan op korte termijn het subsidiebudget te willen verhogen en nu blijkt dat de minister daar nog maar kort de tijd voor heeft.

Stilstand voorkomen
Met nog 3 maanden te gaan, was er eind september nog 40,7 miljoen euro subsidie beschikbaar en was 82 procent van het budget vergeven.

Minister Jetten voor Klimaat en Energie over de verhoging van het subsidiebudget: ‘Energie besparen en verduurzamen zijn de belangrijkste maatregelen die we kunnen nemen om minder kwetsbaar te worden voor hoge energieprijzen en om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen uit het buitenland. We zien ook dat steeds meer mensen hun huis willen verduurzamen. Om te voorkomen dat hoognodige isolerende maatregelen tot stilstand komen, verhogen we het budget van de ISDE.’

 

 

Lees het volledige artikel:

https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i28182/budget-isde-omhoog-62-miljoen-euro-extra-subsidie-voor-isolatie-warmtepompen-en-zonneboilers

 

Bronvermelding: www.solarmagazine.nl