Skip to main content

Stroomopslag keiharde noodzaak

Als u een zonnepaneelinstallatie bezit met een 3 x 80A aansluiting of groter, is een EOS (EnergieOpslagSysteem), zoals een  accu/batterij inmiddels noodzaak geworden. Door de keuze van BV Nederland voor duurzame energiebronnen als Zon en Wind treden er momenteel op grote schaal negatieve stroomprijzen en onbalanskosten op. Een verschrikking voor de zonnepanelenbezitter.

Waarom stroomopslag

Een EOS zorgt voor rust om het elektriciteitsnet en compenseert daardoor de balans in vraag en aanbod op het elektriciteitsnet. Daardoor kunt u als (potentiële) eigenaar van een zonnepaneelinstallatie meer profijt halen uit uw stroomopwek. U bepaalt namelijk zelf met behulp van een EMS (EnergieManagementSysteem) hoe de elektriciteitsstromen op uw bedrijf lopen. Daardoor worden negatieve stroomprijzen en onbalanskosten voor u een rendementsbrenger.

Hoe werkt het?

De elektrische installatie op uw locatie bestaat uit zonnepanelen met opslag (EOS), aangesloten op het elektriciteitsnet. De omvormers zorgen dat het voltage van alle apparaten als trafo’s, batterij zonnepanelen op hetzelfde nivo komen zodat de stromen kunne worden uitgewisseld. Het EMS zorgt voor de aansturing van de elektriciteitsstromen. Alleen bij de zonnepanelen is het eenrichtingsverkeer.

 

(Voornamelijk) kleinverbruik

(Voornamelijk) grootverbruik

Huawei accu’s

gesloten energieopslagsysteem gebaseerd het op zoutwater elektrolyt

in te zetten bij installaties van 30kWh naar 270 kWh

De zoutwater batterijen zijn volledig onderhoudsvrij en geoptimaliseerd voor dagelijkse diepe ontladingen. Vaker een gedeelte op- en ontladen heeft geen invloed op de levensduur van de batterijen.

Voordelen van zoutwater technologie

  • Veilig en meest milieuvriendelijke energieopslag
  • Niet ontvlambare cellen, niet explosief
  • Volledig onderhoudsvrij
  • Geen toxische materialen
  • Geen gevaar bij aanraken
  • Lange levensduur

Wij helpen u graag bij het realiseren van uw stroomopslag