Skip to main content

Nederland heeft afgelopen kalenderjaar 23,7 gigawattpiek aan zonnepanelen uit China geïmporteerd. Deze week in ‘De harde cijfers’ nieuwe data van PV InfoLink over de Chinese export van zonnepanelen.

Het is het derde jaar op rij dat Nederland de grootste importeur van zonnepanelen ter wereld is. China exporteerde afgelopen jaar 88,8 gigawattpiek aan zonnepanelen. Zo’n 27 procent van die zonnepanelen vond dus zijn weg naar de haven van Rotterdam.

Van 8,8 naar 23,7 gigawattpiek
Ter vergelijking: China exporteerde 2 jaar geleden – in 2019 – 8,8 gigawattpiek zonnepanelen naar Nederland; destijds goed voor 13 procent van de totale export van 66,8 gigawattpiek. Daarmee is het geëxporteerde vermogen aan zonnepanelen naar Nederland met circa een factor 3 gegroeid in 2 jaar tijd en is de totale Chinese export tegelijkertijd meer dan verdubbeld.

Lees het volledige artikel:

https://solarmagazine.nl/nieuwshttps://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i26745/de-harde-cijfers-nederland-met-23-7-gigawattpiek-grootste-importeur-van-zonnepanelen-ter-wereld-zonne-energie/i26704/techniek-nederland-lange-levertijden-remmen-energietransitie-nu-meer-dan-personeelsgebrek

 

Bronvermelding: www.solarmagazine.nl